Menu
Your Cart

Kortingen to 50% op geselecteerde producten Shop Nu

DUTCHBUTTON SIERADEN, ARMBANDEN DUARM4-14 •
DUTCHBUTTON SIERADEN, ARMBANDEN DUARM4-14 •
GEEN VERZENDKOSTEN
Dit product wordt gratis verzonden binnen Nederland.
In zilver uit voorraad en in 14 karaat geelgoud op aanvraag.

De Zeeuwse knoop (destijds genoemd draadwerk-knoop), heeft een geschiedenis die teruggaat tot eind zeventiende eeuw. Mannen in klederdracht in geheel Nederland droegen de knopen destijds op hun hemd, jas of op hun boord. Later droegen de dames hem ook als sieraad, bijvoorbeeld als mutsspeld of als broche.
De knopen werden gemaakt van zilver of goud en waren destijds een statussymbool:hoe groter de knoop, hoe rijker en belangrijker de drager.

In de loop der eeuwen werden de zeeuwse knopen steeds meer, op een eigentijdse manier, in sieraden verwerkt. Bijvoorbeeld in een ring, hanger, oorsieraad of broche en werden na 1910 voornamelijk alleen nog in Zeeland gedragen, vandaar de naam `Zeeuwse knoop`.

We mogen met recht stellen dat de sieraden uit de Dutch Button collectie behoren tot een onmiskenbaar stukje erfgoed binnen Nederland!

De sieraden uit de Dutch Button collectie zijn handgemaakt, volgens de traditie van de filigrain-techniek, zeer betaalbaar en herkenbaar aan de open gewerkte achterzijde van de sieraden.
General
Geslacht Vrouw
Materiaal Zilver 925
Merk DUTCHBUTTON
  • Op voorraad: 2
  • Model: DUARM4-14
  • SKU: 183446
Aantal keer bekeken: 3013
299,00€
Excl. BTW: 247,11€
Wij gebruiken cookies en andere technieken om uw verblijf op onze site en de functionaliteit ervan te verbeteren.
U kunt onze Privacyverklaring hier nalezen.